Adopterade ord

Lotta Olsson har startat ett upprop i DN: ”Adoptera ett utotningshotat ord”.  Hon har redan fått in en lång lista på ord som läsarna förbundit sig att använda i dagligt tal minst 10 gånger per år. Själv funderar jag på att adoptera två: skräddarsytt  och koffert  (i betydelsen bilens bagageutrymme).

Skräddarsydd i mer bildlig bemärkelse är en av mina favoriter som jag bland ligger farligt nära (över?) gränsen för överutnyttjande.  Det är så frestande att beskriva produkter, lösningar och koncept som skräddarsytt. Visst låter det lite exklusivt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s