”Min mamma byggde en TV”

Gick på Dalagatan i Stockholm häromdagen och kom plötsligt ihåg en klasskamrat jag hade på teknis i Linköping som var uppvuxen just där. Hon satt och filosoferade över sitt yrkesval en dag och sa först att det var lustigt att hon valt ingenjörsbanan för pappa var bankdirektör och mamma hemmafru och släkten i övrigt hade inte heller ägnat sig åt tekniska yrken.

”Fast det klart, mamma byggde en TV”. Vi andra tappade hakan fullständigt. Hon fick fortsätta att förklara: ”Pappa tyckte inte TV var någor viktigt, men mamma ville gärna ha en TV då i början på 60-talet. På KTH ordnade man studiecirklar i TV-teknik där deltagarna fick löda ihop en egen TV och mamma anmälde sig och kom i triumf hem med en fungerande TV som vi hade i många år”.

Någon TV har varken jag eller mamma byggt. Kanske därför mina döttrar inte valt ingenjörsbanan. Men jag har byggt en kortvågsradio samt skruvat ihop en lyftkran i meccano. Alltid något. Dessutom fick jag lådan ”Den lille elektrikern” i julklapp 1968 och klarade nästan alla byggen. Men komer det en studiecirkel i TV-byggande ska jag anmäla mig bums.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s