Å, å, å tjejer

Sitter på tåget hem från Stockholm. Tid för lite reflektion. När jag passerar min studiestad Linköping blir jag som vanligt vemodig. Är det verkligen 24 år sedan jag bodde där? Vart tog åren vägen?

Då tillhörde jag en minoritet; en av de 10% kvinnor som läste på teknis. Men idag…Ja, just idag har jag suttit på ett trevligt möte på Siemens tillsammans med andra företag som samarbetar nära med Siemens. Ett 30-tal män och så jag. Inte ens 10%. Var tog ni andra vägen? Och var finns mina yngre kvinnliga ingenjörskollegor?

Tjorven i Astrid Lindgrens Saltkråkan skulle ju gifta sig med en rörmokare för de ”tjänar snuskigt med pengar”. Och då skulle Stina också göra det. Men snälla Tjorven, Stina och alla ni andra unga tjejer. gift er inte med rörmokare, bli det själva. Eller bli elektriker eller ingenjörer så kan jag få chansen anställa kvinnor till vårt företag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s