Priset för kultur

Kultur måste få kosta skriver Torbjörn Elensky i gårdagens DN. Sedan punkterade han en av mina fördomar: att kulturen i USA är enbart privatfinansierad.  I sin spalt skriver han om den offentliga bidragsgivaren NEA, National Endowment for the Arts som stöder det udda och smala konstutbudet genom offentliga inköp, stipendier och teaterstöd. Stipendierna skall garantera arbetsro och ”rätten att misslyckas”. Mer på hemsidan www.arts.gov. Ibland är det roligt att få en fördom punkterad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s