Längtan

Jag har väntat och längtat i flera veckor. Längtat och väntat på några kvällars sällskap av den kloke och iintressante Owe Wikström. Flera dagstidningar har haft intervjuer med honom om hans nya bok ”Till längtans försvar” och nu låg det äntligen en trave böcker i bokhandeln. Jag fick tag i mitt exemplar på bokhandeln i Visby och har nu suttit och njutit av lite bläddrande samt läst förord och lite i kapitel ett. För en snabbläsare som jag gäller det att inse en sådan här bok avnjutes som en gourmetmåltid, inte som en hamburgare.

Jag fick hans bok ”Långsamhetens lov” i julklapp för flera år sedan och har sedan läst det mesta av denne religionspsykologs populärvetenskapliga böcker. Utan pekpinnar tycker jag han lyckas förmedla mycket tankar om existentiella frågor och i denna fundamentalistiska tid försvara sökandet och behovet av det goda samtalet om existentiella livsfrågor.

Nu ser jag fram emot att få lyssna och reflektera kring vemod och längtan. Åtminstone en stund för sedan väntar detpulserande livet med en god middag på en av Visbys restauranger och Batmanfilmen ”The dark knight”. Men imorgon på färjan mot fastlandet kanske det är dags för nästa stund i Wikströms sällskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s