Tankar om varumärke

Sitter och förbereder en personalutvecklingsdag som jag ska genomföra på måndag. Temat skall vara att utveckla vårt företags varumärke; diskutera hur vi uppfattas, hur vi vill uppfattas och hur vi överbryggar skillnaden.

Utmaningen är att inte trilla in i alltför många teoretiska begrepp utan att hålla presentationen och diskussionen konkret och jordnära och mycket ingenjörsmässig. Jag har just gjort en lista på ord som jag inte ska använda: kärnvärde, brand, trademark, värderingsgrund, mission. Halvvägs in i seminariet ska jag lansera ordet varumärke som etikett på vad vi faktiskt pratat om fram till dess. Förhoppn ingsvis har vi då kommit fram till att ett varumärke består av grafisk profil, produkternas utformning, vårt bemötande och sätt att vara samt utseendet på lokaler, kontor, bilar etc

Måndagen blir onekligen en spännande dag. På söndag kväll tycker jag kanske att den ser ut att bli väl spännande. Eftersom jag nyligen gått på kurs om ”ditt personliga varumärke” får jag väl konstatera att detta att kasta sig ut på djupt vatten kanske är en del av mitt personliga varumärke.

Dessutom är måndagen viktig av ett annat skäl; Det är ju Bloomsday dvs den dag då James Joyce bok Ulysseus utspelar sig. Mer om detta på måndag kväll. Nu återgår jag till tankekartorna kring varumärken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s