Biggles, Tintin och Singleton

Jag bläddrar i mina nostalgiböcker ikväll. Tänker då på biblioteksfilialen i hembyn Ysby. Där satt skolläraren Oscar Andersson varje tisdagkväll. Det var knappast någon rusning dit, men en och annan bokslukande unge fann sina läsupplevelser här. Det var mitten på 60-talet, men de flesta böcker var bra mycket äldre. Dessutom var kvalitetstribban på åtminstone ungdomsböckerna  låg. Jag kunde alltså få njuta av B Wahlströms böcker med gröna, röda och oranga ryggar. Tack vare detta har jag flugit mycket Spitfire och gått många terminer på den engelska internatskolan Singleton. Samt naturligtvis följt Tintin under hans äventyr. Som vuxen har jag köpt mina barndoms favoritböcker på antikvariat och återskapat lite av känslan från biblioteksfilialen. Ber nu om ursäkt för att jag slutar skriva, men en härlig cricketmatch väntar på Singletons  välskötta grönytor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s