Drömbilen

Jag har precis löst ut min entusiastbil från bilverkstaden. I teorin mekar jag naturligtvis själv med hjälp av Hayenes verkstadshandbok, i praktiken räddas jag av min fantastiske bilreparatör. Justering av kopplingen kostade facila 250 kronor + moms. Billigare än reparationen av cykeln förra veckan. Tack Rolf! 

Det började redan 1984 när en bekant berättade att han sålt sin Saab och köpt en fabriksny Citroen 2CV istället. 18 000 hade den kostat. För honom var det kanske en 40-års kris han hanterade , för mig var det då skräcken att bli alltför vuxen. Men min dröm att göra detsamma kolliderade mot vuxenvärldens krav – att snart bli småbarnsmamma krävde sin tribut. Men 20 år senare och när barnen hunnit bli tonåringar var det dags att hantera den egna 40-års krisen eller var det nu var.

Nu står den beiga 2CV:n utanför huset. Nästan dubbelt så dyr jämfört med nypriset 1984 ( hur många bilar stiger i värde?). Den bjuder på många fina körupplevelser. Med begränsad max-hastighet och begränsad säkerhet trivs den och ägaren bäst på småvägar. Grundregeln är att inte köra på vägar byggda efter 1960.

1 tanke på “Drömbilen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s