Heja Bamse

Det var många år sedan jag läste eller köpte serietidningen Bamse. Men nu är det dags. I oktobernumret finns en  21 år gammal serie av den framlidne grundaren till tidningen, Rune Andreasson som jag vill läsa. Han lämnade efter sig en hel del material där allt ännu inte är publicerat.

Vuxenmobbning och trafikvett är temat och serien är skriven som en pendang till en gammal Magnus Uggla låt där sångaren drömmer om att han kör över ”blåklädda pissfitter” som lappar hans bil.

Serien handlar om parkeringsvakten Mård-Lisa som känner sig  mobbad och när artisten Uggel-Guggel hånar henne i en låt blir trakasserierna allt värre. Mård-Lisa bryter samman och slutar sitt jobb. Till slut är olyckan framme och Uggel-Guggels egna barn drabbas av en olycka till följd av en felparkerad bil. Allt går dock bra, och opinionen svänger  och invånarna demonstrerar för Mård-Lisa och Uggel-Guggel säger förlåt.

I seriernas värld slutar allt gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s