Visst går det framåt

Har just kommit hem efter att hållit ett föredrag om ”Gröna jobb – Miljöteknikbranschen i Sverige”. Det var en  intresserad publik och det kom spännande frågor och synpunkter. Jag började med nedanstående bild från tidningen Östgöten 1983 Fröet – en kooperativ affär då det var en nyhet att man sålde ekologiska produkter. Det var dessutom nödvändigt att göra det i ideell form för de etablerade butikerna såg ingen marknad  i detta.

Så visst har det hänt mycket både på livsmedelsfronten och i den industriella miljöteknikbranschen. Frågan är bara om det går tillräckligt fort. Men vi svenskar kan glädja oss åt att vi bara på den industriella sidan sysselsätter 47000 anställda i 6500 företag och att den totala omsättningen är 135 miljarder. Det är bra siffror och bättre kan det bli.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s