Närminne

Satt på färjan hem från Gotland och försökte lösa DN:s dubbelkryss tillsammans med mor och son. Fast jag får erkänna att mina insatser var rätt begränsade. Men en nyckel knäckte jag:  ”Souvenir från Gotland”. Ett minnesfragment från min ungdom dök nämligen upp. I början på 70-talet turnerade en amatörteaterrevy från När socken i Gotland runt i halländska städer. Jag minns bara att en hel del skämt byggde på socknens namn. Alltså kunde jag triumfera med att en gotländsk souvenir självklart är ett närminne. Kanske var ordvitsen med i revyn? Det borde den ha varit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s