Currysill

I morgon är det vårt matlags julknytkalas. I snart 25 år har vi träffats en söndag i månaden för att äta tillsammans. Familjer har kommit och gått under åren, men nu är vi en kärna av fyra trogna familjer som håller liv i en trevlig tradition och samvaro.

Vårt bidrag till morgonens julbord är currysill, ost och Janssons frestelse (som vanligt). Currysillen är en höjdare; otroligt lätt att göra, jättegod och skänker en stressad yrkeskvinna en känsla av att för en gång skull vara huslig.

Gör så här:

Smält lite smör i en gryta. Fräs finhackad lök och en matsked curry i smöret. tillsätt en burk creme fraichle och blanda till en jämn sås. Vänd ner en burk matjessill (avrunnen). Låt inläggningen stå i kylskåp över natten innan den avnjutes. Står sig sedan en vecka i kylen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s