Mikaels dag

Satt i dag i den lilla landsortskyrkan tillsammans med sex konfirmander och 14 andra högmässebesökare. Tänkte att det är tappert att söndag efter söndag mobilisera såväl friviliiga kyrkvärdar som den egna personalen för denna glesa skara. Tack för denna insats! Idag fick jag riktig söndagsskolestämning då dagens texter handlade om Daniel i lejongropen, Jakobs stege och så naturligtvis om Mikael som slogs mot djävulen. Även predikan var lite söndagsskoleaktig, med mycket tal om änglar och inget om kamp mellan ont och gott. Om nu inte den dagsaktuella vinklingen mot finanskrisen hörde dit. Där var jag inte riktigt med i tankebanorna.

Om en sporadisk kyrkobesökare får kosta på sig en reflektion så är det att den en gång så mäktiga stadskyrkan nu, på gott och ont, tycks reduceras till en angelägenhet för ett fåtal. Åtminstone en vanlig söndag i oktober.

Frikyrkorna tycks i alla fall fortfarande vara något att räkna med och skrämmas av. Fick ett referat av äldsta dottern om debatten kring den nye rektorn på Lunds universitet. Hans frikyrkoengagemang har rört upp en debatt kring hans lämplighet för ämbetet.

Men

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s