En förlorad värld blir en vunnen värld

Vad härligt det är när kultur öppnar nya världar. För två veckor sedan hade jag förmodligen haft svårt att koppla ihop författarnamnet Evelyn Waugh med romanen ”En förlorad värld”. Än mindre kunna redogöra för romanens tema.

Men med den nya filmatiseringen av boken så är plötsligt media full av artiklar och recensioner. DN Söndag hade ett stort modereportage med anledning av filmen där anglosaxisk klassisk lantstil visades.

BBC:s berömda TV-serie som sändes i Sverige i början på 80-talet gick mig också spårlöst förbi. Får skylla på att jag levde TV-löst under den tiden.

Men visst blir man sugen på både bokläsning, biobesök och att sjunka ner i TV-soffan! Tänker börja med BBC-serien. Har precis kommit åt den åtråvärda boxen på Åhlens (399 kronor – enligt min mediakunniga tonårdotter kostade den 99 kronor i fjol). Ikväll visas första avsnittet i mitt vardagsrum. Skall bli väldigt spännande.

2 tankar på “En förlorad värld blir en vunnen värld

  1. Tack snälla för att du tog tag i dig själv och köpte boxen. Nu kan jag äntligen berätta för omvärlden att jag är din biologiska dotter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s