Grattis Citroën 2 CV

I år är det 60 år sedan lill-cittran presenterades på en bilsalong i Paris. Den tillverkades sedan fram till 1990. För vän av siffror kan meddelas att totalt tillverkades femmiljoner etthundrafjortontusen niohundrasexton bilar (5 114 916!).

Chefskonstruktören till bilen, Pierre-Jules Boulanger, formulerade följande vision för sin personal; ”Ni ska konstruera en bil som kan transportera två bönder i träskor, en säck potatis, en trätunna vin eller olja i en hastighet av max 60 km/h med en bensinförbrukning av 3 dl/mil. Bilen ska kunna ta sig fram på gropiga och spåriga vägar och den ska vara tillräckligt lättkörd för att även kunna framföras av en kvinnlig förare utan tidigare erfarenheter”.

Tala om tydlig vision! Den får vilken modern ledare som helst att bli avundsjuk.

Själv är jag lycklig kvinnlig förare och ägare till ett av de tillverkade exemplaren. Och jag klarar att framföra bilen.

Är ni avundsjuka? Får ni inte tag i en begagnad går det att beställa en ny 2CV tillverkad av reservdelar för det facila priset av 16000 euro. Kanske värt att leta på begagnatmarknaden?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s